Сімейні репресії в окупованому Генічеському районі: доля родини Куртаметових

2 месяца назад 0

Стала відома хронологія викрадення сім’ї  Куртаметових , у якій окупанти забрали батька Халіла Куртаметова та сина Аппаза Куртаметова з окупованої  Новоолексіївки у  Генічеському районі на  Херсонищині .

Про це повідомив Кримськотатарський Ресурсний Центр у своєму телеграм-каналі.

У жовтні 2022 року  Аппаза Куртаметова , сина сім'ї, заарештували окупанти. Офіційно він був звинувачений у фінансуванні терористичної організації, хоча його дії були пов'язані лише з позикою грошей другові. У квітні 2023 року хлопця засудили до 7 років позбавлення волі.

Після затримання Аппаза почалися репресії проти його батька,  Халіла Куртаметова . Спершу окупанти викрали Халіла та його брата  Рідвана , мешканців Генічеська. В лютому Халіл Куртаметов зміг повернутися додому, але 1 листопада 2023 року його знову викрали.

Звинувачення виявилося маніпуляцією: його обвинувачили в участі в батальйоні ім. Номана Челебіджихана, з яким він не мав жодних зв'язків. Наразі Халіл перебуває утримується у  Новотроїцьку .

За словами представників Кримськотатарського Ресурсного Центру, незабаром справедливість відновиться, і окупанти будуть притягнуті до відповідальності за переслідування та репресії над невинними мешканцями.