Справа Гандзюк: суд залишив під вартою ексголову Херсонської облради

3 года назад 0

Владислав Мангер і інший підозрюваний, Олексій Левін, залишатимуться в Лук’янівському СІЗО до 28 березня.

Київський апеляційний суд залишив під вартою ексголову Херсонської облради Владислава Мангера та колишнього помічника депутата Олексія Левіна, яких обвинувачують у замовленні та організації нападу на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк. Про це повідомили на сторінці громадської ініціативи “Хто замовив Катерину Гандзюк?” у Фейсбуці.

Клопотання адвокатів Мангера і Левіна щодо скасування рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою суд розглядав 8 лютого.

“Більшу частину засідання учасники судового засідання слухали промову адвоката Левіна про невтішний стан здоров’я його підзахисного: про його коронавірусний нежить, стенти в серці та ще якісь на ходу вигадані причини, чому в Левіна щось болить”, — йдеться в повідомленні.

Таким чином, підозрювані залишаться під вартою у Лук’янівському СІЗО до 28 березня 2021 року.

Нагадаємо, що прокуратура просить призначити Владиславу Мангеру та колишньому помічнику депутата Олексію Левіну покарання у вигляді 12 років позбавлення волі. За даними слідства, “голова Херсонської облради Мангер та екстрадований в Україну з Болгарії Левін організували вчинення за попередньою змовою групою осіб умисного тяжкого тілесного ушкодження у спосіб, що має характер особливого мучення та спричинило смерть потерпілої Катерини Гандзюк (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 121 КК України)”.

Олег БАТУРІН.