Стрілянина під Херсонською облпрокуратурою – є поранений

3 года назад 0

Вчора, 26 січня, під прокуратурою Херсонщини лунали постріли. У житловому багатоквартирному будинку на вулиці Михайлівській (Петренко) двоє молодиків понабиралися хмільного, наче жаба мулу. І вечором влаштували собі розвагу – стрілянину по банках та пляшках з пневматичного пістолету. Причому імпровізований тир  вони відкрили просто у дворі, суміжному із територією облпрокуратури. Коли « мішені» попадали, 27-річний стрілець рушив їх піднімати, а другий залишився на лінії вогню, і знічев’я продовжував бавитися «стволом». Раптом пролунав постріл, і легка куля вп’ялася його приятелеві просто у ногу. 

Пораненого забрали до клінічної лікарні  імені Лучанського, де йому й надали допомогу. Медики сповістили про подію поліцію. Стрілянину біля прокуратури можна було б кваліфікувати, як хуліганство із застосуванням зброї., і притягти винних до кримінальної відповідальності. Учасники стрілянини цілком розуміють це, тому усіляко намагаються історію зам’яти.  У Корабельному (Комсомольському) відділенні Національної поліції кажуть, що і поранений, і той, хто вистрілив у приятеля, вже написали заяву про відмову від претензій один до одного.

Цікаво лише, чому про стрілянину у безпосередньому сусідстві з офісом поліцію вчасно не сповістила охорона прокуратури? Адже наступного разу можуть гатити не з «воздушки», а, приміром, з автомата чи кулемета. І геть не холостими патронами.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.