В Білозерському районі поліцейські оперативно встановили лісового браконьєра, який втік від лісничого

4 года назад 0

Близько другої ночі в Білозерське відділення поліції зателефонував співробітник Токарівського лісництва. Він повідомив, що неподалік села Микільське в лісосмузі побачив невідомого чоловіка, який спилював дерева. Однак, помітивши лісника, зловмисник втік, залишивши на місці свій мотоцикл «Урал». Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Слідчо-оперативна група районного підрозділу поліції в ході огляду місця правопорушення виявила 20 пеньків від спиляних дерев дубу. Також правоохоронці встановили, що покинутий мотоцикл належить 38-річному мешканцю села Понятівка, і поліцейські одразу виїхали до нього додому.

За словами начальника Білозерського відділення поліції Олексія Войчека, порушник знаходився за місцем мешкання. Під час бесіди він зізнався поліцейським, що навідувався на місце спилювання дерев 5 разів. За цей час чоловік вивіз близько 6 кубічних метрів деревини, яку використовував для власних потреб. Наразі встановлюється сума збитків, завданих природньому середовищу.

Транспортний засіб та знаряддя спилу вилучені в якості речових доказів. За даним фактом слідчими в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості за ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу». Санкція статті передбачає штраф у сумі від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.