В Херсоні дільничні поліцейські захистили жінку з дітьми

5 лет назад 0

Дільничні офіцери поліції захистили 25-річну жительку Херсона від насильства з боку її чоловіка.

Жінка зателефонувала в Корабельне відділення поліції і попросила допомоги. Вона пояснила, що чоловік намагався її побити, після чого вигнав з дому її та їх спільних доньок, віком 6 років та 2 місяці. Всі речі матері та дітей він викинув на вулицю.

Дільничні поліцейські прибули на місце, але голова родини відмовився спілкуватися, був у стані алкогольного сп’яніння, поводився вкрай агресивно. Кривднику винесли терміновий заборонний припис, який передбачає заборону спілкування з постраждалою терміном на 10 діб. Жінка не схотіла більше лишатися вдома, адже не вірить, що чоловік покине пиячити. Працівники поліції прийняли рішення забрати мати з дітьми з дому і помістили їх у Кризовий центр для жінок, які постраждали від домашнього насильства, на тимчасове проживання.

Тепер жінка в безпеці, їй нічого не загрожує, у центрі вона зможе отримати необхідні юридичні консультації та психологічну підтримку.

У відношенні домашнього тирана поліцейські склали протокол за ст.173-2 «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Матеріали будуть направлені на розгляд до суду.

Відділ комунікації поліції Херсонської області