На Херсонщині вибухотехніки виявили та знешкодили російську ракету «Точка-У»

9 месяцев назад 0

Виявили нерозірвану російську ракету в полі неподалік одного з населених пунктів Чорнобаївської територіальної громади. Вибухотехніки встановили, що вона не здетонувала, а бойова частина залишилася неушкодженою.

Начальник вибухотехнічного відділу поліції Херсонської області Володимир Перепелиця розповів, що знайдена ракета – це частина радянського зразка «Точка-У» з бойовою частиною у вигляді модифікованої авіаційної бомби. З урахуванням того, під яким кутом вона увійшла в землю, встановлено, що її пуск відбувся з тимчасово окупованих територій. Вибухова хвиля від підриву цієї ракети мала бути дуже сильною. Ситуацію ускладнювало те, що вона влучила неподалік важливих ліній комунікацій. Тому було прийняте рішення перевезти смертоносну знахідку в більш безпечне місце та знешкодити з дотриманням усіх норм максимально безпечно.

Бойову частину закопали у котлован, аби ґрунт взяв на себе основну детонацію, а уламки не розліталися далеко. Завдяки спільній злагодженій роботі вибухотехників поліції Херсонщини та їх колег зі зведеного загону Управління вибухотехнічної служби Національної поліції України за сприяння місцевої влади ракету успішно знешкодили максимально безпечно для мешканців населеного пункту та працівників поліції.  

Вибухотехніки поліції продовжують розміновувати населені пункти деокупованої Херсонщини та робити ці території безпечнішими.