В Каховському районі — спалах пташиного грипу

3 года назад 0

До коронавірусу та звичайного грипу на Херсонщині додався ще й грип пташиний. Спалах цієї небезпечної хвороби стався у селі Заозерному Каховського району.

Тут на приватному подвір’ї вона винищила всіх курей.

Ветеринарний лікар відправив зразки тканин до лабораторії, а там у них виявили збудника пташиного грипу. Тож далі події розвивалися за давно відпрацьованим сценарієм: працівники Держпродспоживслужби обстежили 41 обійстя у населеному пункті та знищили 928 курей, гусей та індиків. У Заозерному оголошено карантин.

Джерело зараження поки що не виявили, та зазвичай ним можуть бути дикі птахи, які теплою безсніжною зимою не відлетіли до Азії чи Африки, а зазимували на Херсонщині. Тут на ставках та полях досі годуються сірі журавлі, огарі, білолобі гуски та качки-крижні, тож вони й могли бути рознощиками недуги. З огляду на це, обласна надзвичайна протиепізоотична комісія розпорядилася посилити контроль за реалізацією м’яса та живої птиці на ринках. А також до завершення карантинного терміну заборонила полювання на диких пернатих в межах регіону.