В окупованому Генічеську презентували кіно до дня заснування Херсону

3 недели назад 0

В окупованому  Генічеську відбулася презентація фільму про день заснування Херсона.

Про це редакції  стало відомо з окупаційних джерел інформації.

У кінотеатрі «Україна» окупаційний режим представив біографічну стрічку «За право бить рускім», присвячену дню заснування Херсона. Фільм розповідає про шлях гауляйтера регіону  Володимира Сальдо і його «тісні зв'язки з долею місцевих жителів».
«Це, безумовно, дуже сильна людина, яка любить свою землю, і справді, він з любов'ю відбудовує все. Я через нього хотів показати всій Росії, що таке Херсон і Херсонська земля» , — зазначив  окупаційний ідеолог проекту  Олександр Малькевич .
Як вже стало доброю традицією у окупантів – під час показу зал кінотеатру був майже порожнім. Якщо врахувати, що певну кількість «глядачів» вони заставили прийти примусово, то можна впевнено казати про абсолютний ігнор окупаційного кіна з боку всіх місцевих мешканців, навіть ти, які є прихильниками Росії та окупації. 

Окупанти заявили, що фільм також став доступним для перегляду в інтернеті. З початку навчального року окупанти планують показувати його старшокласникам і студентам.

Ця подія є ще однією спробою російського окупаційного режиму легітимізувати свою присутність та вплив у Херсоні через медіа та культурні ініціативи.