Окупанти збільшили кількість наступальних та штурмових дій на Таврійському напрямку: з’явилися дані про втрати ворога

3 месяца назад 0

У смузі відповідальності Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" окупанти посилили наступи та збільшили кількість штурмів: напередодні там відбулося близько 50 бойових зіткнень. Також загарбники атакують позиції українських воїнів з артилерії та авіації.
Натомість Сили оборони дають ворогові відсіч і ефективно збільшують статистику втрат Росії в Україні. Про поточну ситуацію командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський.

"Російські окупанти збільшили кількість наступальних та штурмових дій. В операційній зоні ОСУВ Таврія ворог завдав 10 авіаційних ударів, провів 50 бойових зіткнень та здійснив 624 артобстріли" , – зазначив він.

Захисники відбивають ворожі атаки, тримають оборону і завдають загарбникам втрат, запевнив Тарнавський.

Зокрема, напередодні на цій ділянці фронту (в неї  входять Авдіївський, Мар'їнський, Шахтарський та Зпорізький напрямки) загарбники втратили 480 своїх солдатів.
Також знищено 23 одиниці військової техніки, зокрема:

  • два танки, 
  • сім ББМ, 
  • шість артсистем,
  • п'ять  автомобілів
  • три одиниці спеціальної техніки.

Також Сили оборони влаштували росіянам справжній "дроноцид": упродовж доби ліквідовано або нейтралізовано 161 російський БпЛА різних типів.

Окрім того, знищено два ворожих склади боєприпасів.

Нагадаємо, у ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України зазначено, що загалом на лінії фронту за добу  відбулося 82 бойових зіткнення. Найгарячіше 25 січня було навіть не у районі Авдіївки чи під Бахмутом, а на Мар'їнському напрямку: там загарбники здійснили 25 штурмів.