В зоні відповідальності Сил оборони півдня продовжується потужна щоденна контрбатарейна боротьба

3 месяца назад 0

Ворог не полишає наміру вибити наші підрозділи із зайнятих позицій на лівобережжі Дніпра. Знову вдався до штурмової активності, але наважився лише на 3 невдалі спроби штурмових дій, зазнавши втрат в живій силі і техніці, відійшов на свої попередні позиції.

Про це звітує пресслужба ОК "Південь".

Окупанти не припиняють аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують ударні дрони різних типів, продовжують наносити удари керованими авіабомбами та поновили удари некерованими авіаційними ракетами.

Протягом бойової доби (з 7.00 до 7.00) ворог застосував балістику по Миколаївщині – вдарив, імовірно, використавши ракети типу "Іскандер-М" та С-300. Пошкоджено об'єкти інфраструктури та електромережі.

Ворожа авіація була активна на Херсонщині: 5 авіаційних ударів із застосуванням 1 керованої ракети Х-59, 17 керованих авіабомб та 16 некерованих авіаційних ракет були спрямовані по Кринках, Качкарівці, Тягинці, Новобериславу, Червоному Маяку, Бериславу, Миловому та Шляховому. Поранено 2 цивільних. Пошкоджено будівлю навчального закладу та 2 приватні будинки.

Противник продовжує масований дроновий терор мирного населення прифронтових регіонів. Застосував 61 FPV-дрон, 4 ударні БпЛА типу "Ланцет" та скинув з БпЛА інших модифікацій 26 осколкових боєприпасів з уражаючими функціями.

У Бериславі під удар потрапило подружжя. Лікарі оцінюють їх стан, як задовільний. Пошкоджено будівлю навчального закладу та 5 приватних будинків.

Окупанти знову щільним артилерійським вогнем накрили Херсон. 14 разів гатили по місту та двічі по Бериславу. Також потерпали Антонівка, Новотягинка, Микільське, Шляхове, Тягинка на Херсонщині, Очаківська та Куцурубські громади на Миколаївщині.
Внаслідок артобстрілів поранено 2 цивільні особи.

Пошкоджено навчальний заклад, дитячий садок, гуртожиток, 2 багатоповерхівки, десяток приватних будинків, 2 автомобілі та лінію газогону.

У Чорному морі 11 кораблів ворожого недофлоту, серед яких 4 вдк та 2 ракетоносії, споряджені 16 "Калібрами". Азовське море патрулює 1 ворожий корабель.

Сили оборони надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, його позиціях і тилах.
За минулу добу отримали підтвердження, що у ворога на лівому березі стало менше на:
— 32 окупанти;
— 1 реактивну систему залпового вогню "Град";
— 9 гармат, в т.ч. гаубиця "Мста-Б";
— 3 БпЛА: 2 ударні "Ланцети" та розвідувальний "Мерлін";
— 7 одиниць автомобільної техніки.

Знищено 2 спостережні пункти.
Триває дорозвідка.