Вінницька прокуратура повідомила про підозру колаборанту з Херсона

7 месяцев назад 0

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомили про підозру у колабораційній діяльності жителю Генічеського району Херсонщини. 

37-річний підозрюваний до 24 лютого минулого року працював у Генічеську торговим представником фірми з продажу харчової продукції. Після окупації Херсонщини російськими збройними формуваннями чоловік, маючи "претензії" до чинної влади України, добровільно вирішив залишитися на окупованій території та працевлаштуватися у псевдодержавних органах окупаційної адміністрації.

"Він свідомо погодився зайняти посаду "виконувача обов’язків керівника клієнтської служби Генічеського муніципального округу відділення фонду пенсійного і соціального страхування російської федерації по Херсонській області", на якій перебуває й досі, продовжуючи здійснювати злочинну антиукраїнську діяльність" , — інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.
"Світить" до 10 роківТакож за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомили про підозру в колабораціонізмі ще одній співробітниці згаданого псевдооргану окупаційної влади, ще стосовно одної обвинувальний акт скеровано до суду. 
За вчинення такого злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі до 10 років.