Вивозив українську сільгосппродукцію у рф та всебічно підтримував окупантів – підозрюється депутат селищної ради з Херсонщини

1 месяц назад 0

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної прокуратури депутату Новотроїцької селищної ради заочно повідомлено про підозру у державній зраді та пособництві країні-агресору (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

За даними слідства, 74-річний підозрюваний з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну та окупації Генічеського району почав співпрацювати з ворогом.
 
Користуючись статусом депутата та керівника агропідприємства, чоловік агітував місцеве населення адаптуватись до "нових" порядків. Зобов’язував працівників підприємства голосувати на псевдореферендумі за незаконне приєднання до країни-агресорки.
 
Надавав інтерв’ю ворожим медіа, під час яких популяризував рф, закликав до співпраці з країною-агресором представників бізнесу Херсонської області. Крім того, зареєстрував у федеральній податковій службі росії свою агрофірму, чим забезпечив надходження податків до бюджету ворожої країни.
 
Вивозив сільгосп продукцію, вирощену в Україні, до рф, поставляв харчі окупантам. Забезпечував ремонт їхньої пошкодженої техніки та надавав сільгосптехніку для будівництва, облаштування фортифікаційних споруд, блок-постів та окопів.
 
Досудове розслідування здійснюється ГУНП в Херсонській області. Оперативний супровід — УСР в Херсонській області ДСР НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.