Впроваджувала стандарти освіти країни-агресора на Херсонщині – судитимуть ексдиректорку школи

2 месяца назад 0

За процесуального керівництва Олешківської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишньої директорки однієї зі шкіл у Білозерській громаді за фактом колабораційної діяльності та пособництва державі-агресору (ч. 3 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Про це повідомляє Олешківська окружна прокуратура.

Слідством встановлено, що обвинувачена, під час тимчасової окупації Херсонщини допомагала представникам держави-агресорки впроваджувати російську програму навчання.
 
У серпні 2022 року на базі Кізомиської школи за наказом окупаційної влади було створене «Государственное бюджетное образовательное учреждение Херсонской области «Кизомысская школа Белозерского муниципального округа». Обвинувачена очолила цей заклад, написав відповідну заяву до так званого «департаменту освіти і науки ВГА Херсонської області». 
 
На цій посаді жінка забезпечувала навчання у закладі за російськими підручниками, роздала їх дітям. Підбирала у колектив вчителів, які працювали за освітньою програмою країни-агресора.      
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося ВП №1 ХРУП ГУНП в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.