У Херсоні поліція викрила «банкірів» із СІЗО

3 года назад 0

«Служба безпеки банку», яка турбується про клієнтів, «особистий консультант за карткою» і т.д. можуть виявитися не фінансистами, а звичайними шахраями, які орудують через грати. Так, у Херсоні поліція накрила цілий «call-центр», який знаходився у СІЗО… Схему видурювання коштів вигадали троє в’язнів віком від 36 до 41 року.

Телефонуючи людям, аферисти представлялися працівниками служб безпеки найбільших українських банків. Комусь говорили, що наразі з його рахунку намагаються зняти кошти, тому банк був змушений заблокувати картку. Комусь повідомляли про можливість оформлення швидкого кредиту, для чого терміново необхідні особисті дані, зокрема, номер картки та PIN-код. Далі шахраї заходили в онлайн-банкінг і знімали всі гроші з рахунків потерпілих. Таким чином шахраї видурили в клієнтів різних банків понад 86 тисяч гривень.

Під час обшуків у камерах СІЗО поліція виявила мобільний телефон, сім-картки, «чорнові» записи та банківські картки,за допомогою яких орудували «банкіри». Фігурантам зюираються повідомити про підозру в шахрайстві. Тривають слідчі дії. Зловмисників викрили детективи слідчого управління обласного главку поліції спільно з працівниками Херсонського СІЗО за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в Херсонській області. Процесуальне керівництво в провадженні здійснює  обласна прокуратура.

Марина САВЧЕНКО

Фото ГУНП.