У Новій Каховці бабуся отруїлася росіською “гуманітаркою”

2 месяца назад 0

В окупованій Новій Каховці на Херсонщині життя для мешканців стало рутиною. Основне завдання — вижити і не потрапити під обстріли. Окупанти намагаються пересуватися містом у іивільному одяці і на автівках без літери Z. Що іще цікавого в місті — в огляді  .

Небезпечна “гуманітарка” В одному з місцевих чатів жителька Нової Каховки Олена поділилася історією зі своєї родини. За її словами, напередодні 9 травня її бабусю привітали представники окупаційної адміністрації і вручили продуктовий набір. У підсумку бабуся з важким отруєнням потрапила до лікарні. Користувачка закликає земляків бути уважним до таких дарів і перевіряти термін годності.

Як вдалося вияснити NovaKahovka.City, наразі жителі міста отримують раз на місяць наступну російську гуманітарну допомогу: 1 кг гречки; 2 кг цукру; 2 кг борошна; 4 консерви тушонки яловичина; 2 консерви згущеного молока; 2 консерви рибні оселедець; 4 упаковки спагетті по 0,5 кг; олія соняшникова 1 літр; дріжджі сухі вагою 0,5 кг 1 упаковка.

Утім,як писав класик античної літератури Вергілій в поемі “Енеїда”, “бійтесь данайців, що приносять дари”.
Паспорт або депортація Окупаційна міграційна служба, по-народному "паспортний стіл" переїхала з Нової Каховки до Зеленого Поду Каховського району. Це колишнє село Червоний Перекоп, яке знаходиться на відстані 25 км від Каховки по трасі в бік Генічеська.

Про переїзд повідомила окупаційна адміністрація відповідним оголошення:

“Внимание! С 11 мая 2024 года специалисты пункта приема документов для оформления гражданства РФ будут ВРЕМЕННО осуществлять прием граждан городского округа города Новая Каховка по адресу: с.Красный Перекоп (Зелёный Под), ул. Мира, д.12. График приема: пн-пт с 8:00 до 17:00; сб с 8:00 до 12:00”.

Тепер у жителів міста ще один клопіт: як доїхати до Зеленого Поду, якщо немає власного автотранспорту.

“Зустрівся зі своїм знайомим, — пише в одному з місцевих чатів житель Нової Каховки.  — Він поки що не має російського паспорту. До нього приходили "гості" (чоловік має невеличкий магазин), сказали, що до 1 липня треба взяти паспорт. Інакше в кращому випадку дадуть довідку про проживання на 90 діб, яку можуть і не пролонгувати. У гіршому випадку — депортація через Колотилівку з однією пляшкою води в руках”. На день Перемоги колаборанти з окупантами прийшли в Парк СлавиАвтор:  Із соцмереж Коли електроніка на шкоду Також у соцмережах жителі повідомляють, що через дію засобів РЕБ росіян страждають люди, у яких в тіло вживлено різноманітні пристрої (наприклад, кардіостимулятор). Через це тепер таким людям доводиться робити самостійно захист (екран) від хвиль РЕБів.

І ще одна новина для чоловіків: з метою створення єдиного військового обліку, щоб жоден мешканець з окупованих територій не зміг уникнути призову чи мобілізації, загарбники вже оголосили про початок автоматичного призову всіх чоловіків.

З 1 листопада РФ почне розсилати призовникам електронні повістки. Вони будуть вважатися автоматично врученими через сім днів після розміщення у реєстрі. Той, хто не з'явиться в окупаційний військкомат після отримання такої повістки, притягатиметься до кримінальної відповідальності.