У Новій Каховці немає світла, води, інтернету

6 месяцев назад 0

Сьогодні, 13 листопада”, жителі Новокаховської громади зустріли ранок без світла, води й інтернету.

Хто повідомляє: жителі громади в соцмережах.

Що відомо? “Місто частково знеструмлено. Вода відсутня. Інтернет від "Рубіну" також відсутній. З чим це пов'язано — невідомо” , — пише користувач з Нової Каховки. Про перебої зі світлом та інтернетом також повідомляють жителі Дніпрян.

У телеграм-каналі Новокаховської окупаційної адміністрації з'явилося повідомлення від “Херсоноблэнерго”:

“В населенных пунктах Новокаховского округа отключено электричество 13.11.23 (сегодня) приостановлена подача электроэнергии по адресам: м-н Сокол, 1, 2, Центральная Основа, Райское-2, старый город Днепровский полностью, рабочий поселок, от ул Октябрьская в сторону рабочего поселка. Новокаховский РЭС сообщает что приостановка связана с выполнением аварийных ремонтных работ. Приносим свои извинения за доставленные неудобства. Проведение работ необходимо для дальнейшего обеспечения подачи электроэнергии”.

Утім, про перебої з елекропостачанням місцеві жителі пишуть практично щодня. Також про це повідомляє і місцева адміністрація, щоразу пояснюючи це “плановоми” або “аварійними” роботами.

Що було раніше?

Окупанти на ТОТ Херсонщини затримують зарплати колаборантам. Освітяни, які пішли на співпрацю з окупантами наразі скаржаться, що на їх звернення виплатити борги по зарплаті не реагують.

Працівники школи №10 окупованої Нової Каховки пишуть у місцевих чатах про те, що з листопада 2022 року їх перевели на ⅔ ставки, а цьогоріч у вересні скоротили. Вчителі, які погодилися працювати за російськими програмами, жаліються, що за липень отримали зарплату у вересні і більше ніяких виплат не було.