У Високопільській громаді на Херсонщині через обстріли військових РФ селяни втратили весь врожай зернових

1 год назад 0

На деокупованій території Високопільської громади на Херсонщині селяни не зібрали і втратили врожай зернових цього року. Це сталося через постійні обстріли армією РФ. Також зірвана посівна кампанія під врожай 2023 року.

Про це в поліції Херсонської області.

У звільнене селище Високопілля повертаються місцеві жителі, які виявляють розграбовані російськими військовими будинки та магазини. Місцеві жителі повідомляють поліції про викрадення військовими РФ особистого майна.

"В інших нещодавно звільнених населених пунктах люди, які повертаються до рідних осель, знаходять там вибухонебезпечні предмети, які лишили військові РФ", — йдеться у повідомленні поліції.

Загалом за останні дві доби поліція зафіксувала 60 воєнних злочинів, які скоїла армія РФ на Херсонщині. Що відомо

  • За минулу добу армія РФ завдала три авіаудари по українських позиціях та звільнених населених пунктах Бериславського району.
  • Російські військові обстрілюють звільнену територію Херсонщини з лівого берега Дніпра. Важкою артилерією і реактивними системами залпового вогню вдарили по населених пунктах Новоолександрівської громади Бериславського району.
  • В селище Каланчак Херсонської області прибули близько сотні росгвардійців з Грозного. А у населених пунктах, розташованих поблизу Херсона, російські війська облаштовують оборонні позиції.