З новими технологіями видурювання грошей познайомили херсонців

3 года назад 0

Особливості ринкової економіки по-херсонськи: невідомо, де закінчується комерція, і починаються шахрайство, чи навпаки. Власників стаціонарних телефонів у обласному центрі віднедавна обдзвонюють невідомі, котрі представляються співробітниками різноманітних заводів з виробництва металопластикових вікон або ж операторами сервісних центрів, які ці вікна ремонтують і проводять їм техобслуговування. У випадку з «представниками заводів» ті ощасливлюють співбесідника приємною новиною – персонально для них буцімто встановили пільгу (знижку) на новесенькі металопластикові вікна чи двері. Майстри для виконання замірів готові прибути до замовника хоч сьогодні! Та ті, хто «купився» на таке повідомлення, ризикують у кращому випадку отримати задорого продукцію невідомої якості, а в гіршому після візиту майстрів з помешкання щезне щось цінне.

Хитра тактика з розрахунком на психологію і в «операторів сервісних центрів». Тут обивателям заявляють, що коли вони встановлювали в себе металопластикові вікна, то договором передбачав їх техобслуговування, до того ж безкоштовне. От тільки знавці договорів чогось не можуть сказати, коли саме той договір укладався, і з якою конкретно фірмою. Тобто вас просто «беруть на арапа», з розрахунку, що металопластикові вікна нині мають чи не всі, й ніхто з наших людей не відмовиться отримати щось задарма. Та коли з нібито сервісного центру з’являються виконавці техобслуговування (вони й справді можуть за кілька хвилин змастити металеві вузли й деталі вікон копійчаним мастилом), то візит супроводжується банальним «розводом лохів»: ах, у вас вікна тримаються на чесному слові, їх час міняти чи негайно ремонтувати. Тож усе безкоштовне одразу закінчується, і починається «впарювання»  виробів невідомої якості за готівку.

У обдурюванні споживачів такі лжемайстри чи псевдоремонтники  зацікавлені особисто. На відміну від співробітників справжніх сервісних чи дилерських центрів, котрі по квартирах не бігають, і товар не нав’язують, у перших дуже проста мета: збути якийсь мотлох, і отримати свій відсоток. Відвертим шахрайством такий маркетинговий прийом назвати важко – все ж таки за ваші гроші ви щось отримуєте. Нюанс лише в тому, чи варто це «щось» ваших кревних.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.