За добу російські військові скинули на Херсонщину 36 керованих авіабомб

6 месяцев назад 0

За минулу добу, 21 жовтня, російські військові скинули 36 керованих авіаційних бомб на шість населених пунктів Херсонщини, більшість з них — у Бериславському районі.

Про це у марафоні "Єдині новини" повідомив керівник пресофісу ОВА  Олександр Толоконніков.

"Є багато руйнувань в цих населених пунктах. Керовані авіабомби — це приблизно десять відсотків від кількості снарядів, які випускають окупанти по території звільненої Херсонщини. Якщо казати про цю ніч, то вона більш менш спокійна, не було таких скидів як завжди у нас буває. Проте чули вибухи, це була контрбатарейна боротьба вночі", — говорить Толоконніков.

Керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня  Наталія Гуменюк  у марафоні "Єдині новини" назвала рекордною кількість випущених армією РФ за добу авіабомб на територію Херсонщини.

"По дві-чотири авіабомби випустили по одному населеному пункту. Для села — це дуже велика потужність, там руйнація кількох домівок одночасно. 500-кілограмовий еквівалент тротилу вривається в землю, залишаючи багатометрові вирви. Також є інформація про постраждалих, наразі дані уточнюють", — каже Гуменюк.

Раніше ОВА повідомила, що протягом 21 жовтня російська армія 103 рази обстріляла Херсонщину. Випустила 513 снарядів з мінометів, артилерії, "Градів", танків, авіації та БПЛА. По Херсону — 20 снарядів.