За наруги над 12 могилами житель Голопристанського року проведе 4 роки за гратами

5 лет назад 0

На рахунку 47-річного жителя Голопристанського району 12 фактів наруг над могилами та 6 крадіжок металевих виробів з домоволодінь односельців. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

На початку цього року зловмисник приїхав в місто Гола Пристань, дочекався ночі і на цвинтарі розкопав металеві труби з 12 могил. Метал сховав у кущах, а вранці попросив знайомого вивезти за межі міста на продаж. Родичі, які доглядали за могилами, оцінили матеріальні збитки на відновлення пам’ятників у понад 8000 гривень. У той же період часу чоловік викрадав з дворів односельців різні вироби з металу, які теж продавав.

Зловмисник виявився раніше судимим за умисне вбивство, крадіжки та незаконне зберігання зброї. Загалом, у місцях позбавлення волі він провів понад 13 років.

Були відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.297 «Наруга над могилою» Кримінального кодексу України та ч.2 ст.185 «Крадіжка» КК України. Згідно з вироком суду чоловіка визнано винним у інкримінованих йому злочинах та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки.