На правобережжі Херсонщини поліція зафіксувала 14 воєнних злочинів російської армії проти мирних жителів

7 месяцев назад 0

По населених пунктах правобережної Херсонщини російська армія здійснила 113 обстрілів та випустила 604 снаряди з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, танків, скидала боєприпаси з БпЛА та атакувала мирне населення з авіації.

Повідомляють у пресслужбі поліції Херсонської області.

Під ворожим обстрілом з лівого берега Дніпра перебували Херсон, Антонівка, Ромашкове, Молодіжне, Велетенське, Широка Балка, Дніпровське, Микільське, Іванівка, Новотягинка, Миколаївка, Бургунка, Новорайське та Ольгівка. Внаслідок російської агресії пошкоджено 2 багатоквартирні та 24 приватні будинки, територія заводу, електричний трансформатор, газові труби, складські приміщення, гаражі, автомобілі та господарські споруди.

Кілька разів на добу армія рф наносила авіаудари керованими бомбами по Миколаївці, цей населений пункт щодня перебуває під атаками ворога. З повітря противник бив і по Ольгівці, там потужними вибухами зруйновано житлові будинки.
У Велетенському російськими снарядами пошкоджено складські приміщення та електричний трансформатор. У Іванівці внаслідок обстрілу виникло займання сухої трави в полі.

Біля Новоберислава на нерозмінованій земельній ділянці 56-річний водій трактора під час обробки поля підірвався на невідомому вибуховому предметі. Чоловік отримав травми, несумісні із життям. Трактор має пошкодження, характерні для підриву на міні.

Поліція вкотре закликає усіх пам'ятати про високий рівень мінної небезпеки та не відвідувати ліси, лісосмуги, поля, береги водойм та інші потенційно заміновані території.

Під інтенсивними обстрілами російської армії перебував Херсон, найбільше постраждали мікрорайони ХБК, Корабел, Житлоселише та центр.
Вночі з РСЗВ ворог обстріляв прибережну частину Корабельного району, загинув 41-річний чоловік та поранено 28-річного місцевого жителя, снарядами пошкоджено 6 приватних будинків.

Також під артилерійським обстрілом перебувала територія заводу, через влучання у складські приміщення виникла пожежа на площі 2500 м. кв. Російська армія кілька разів відкривала вогонь по рятувальникам, які намагалися загасити пожежу.

З артилерії ворог обстріляв площу у мікрорайоні ХБК, там обірвано дроти тролейбусної лінії, на проїжджій частині вирви від влучання снарядів та пошкоджено вікна у багатоповерхівці.

На місцях обстрілів працювали поліцейські, рятувальники та медики, які допомагали постраждалим, фіксували всі наслідки атак, щоб максимально зібрати доказову базу звірств росії. Профільні служби діяли оперативно, робили все для того, щоб максимально забезпечити безпеку людей, адже окупанти вичікували моменти після атак для обстрілу вже екстрених служб.

За минулу добу поліція відреагувала на 449 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 14 кримінальних проваджень за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.