За вихідні дні ювенальні поліцейські Херсонщини розшукали 6 неповнолітніх

4 года назад 0

За вихідні дні ювенальні поліцейські Херсонщини розшукали і повернули додому 6 неповнолітніх. А з початку року поліцейські розшукали понад 600 дітей, які з різних причин втекли з дому, інтернатів або будинків сімейного типу, про це повідомив начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Двох школярів з Бериславського району, які пішли з дому і зникли, ювенали знайшли в Херсоні біля розважального центру.13-річний і 15-річний хлопці пояснили, що довгий час відкладали кишенькові гроші на поїздку в Херсон у розважальний центр. Коли зібрали необхідну суму, то на автобусі доїхали до обласного центру. Батьків про свою подорож не попередили, записок не залишили. Коли ввечері діти не повернулися додому, їх батьки зателефонували в поліцію.

Правоохоронці опитали рідних та друзів хлопчиків. Усі розповіли, що хлопці багато говорили про центр розваг в Херсоні і мріяли туди потрапити. Ювенальні поліцейські одразу ж почали відпрацьовувати територію центру та навколо неї. Неподалік і виявили школярів. Вони пояснили, що розгубилися і боялися зайти всередину, а грошей повернутися додому вже не мали. Батько один з хлопчиків приїхав у Херсон та забрав дітей додому. Неповнолітні пообіцяли батькам більше не тікати.

Неповнолітніх з Голопристанського району, 14-річну дівчину та її 16-річного друга, ювенальні поліцейські теж знайшли в Херсоні. Дівчина неодноразово тікала з дому, а цього разу вмовила друга поїхати разом погуляти. Дітей виявили у мікрорайоні Шуменський в компанії однолітків. З ними було все добре, їх відвезли додому.

Упродовж кількох годин поліцейські розшукали 16-річну херсонку. Мати дівчинки повідомила, що донька дві дні тому відпросилася погостювати у друзів, щодня телефонувала. А коли перестала відповідати на дзвінки, мати захвилювалася і звернулася в поліцію. Неповнолітню знайшли в будинку її друзів, з дівчиною було все добре. Вона пояснила, що забула подзвонити мамі.

Ще одну 15-річну херсонку, яка вечері пішла гуляти і не відповідала на телефонні дзвінки від матері, поліцейські знайшли у нічному клубі, після чого провели додому і передали матері. У відношенні жінки складено адміністративний протокол за неналежне виховання дитини.