Замість нових труб під час ремонту в Каховці поклали старі

2 года назад 0

На нібито “капітальний ремонт” комунікацій витратили 290 тисяч гривень.

Старі труби під виглядом нових під час реконструкції центральної площі два роки тому примудрились покласти місцеві комунальники. Це з’ясувалося нинішньої зими, коли новій теплопостачальній компанії довелось ліквідовувати порив теплотраси в центрі міста. Їх здивувало, що замість новеньких комунікацій, які зазначені в актах виконаних робіт та інших документах, вони побачили в землі старі заіржавілі труби.

Тендер на капремонт ділянки трубопроводу водяного опалення на центральній площі навесні 2020 року оголосило місцеве комунальне підприємство “Каховтеплокомуненерго”. Виконавцем робіт тоді ж “призначили” інше КП “Каховська керуюча компанія”. За словами директора КП “Каховтеплокомуненерго” Євгена Дядіва, вочевидь, попереднє керівництво його підприємства старі труби замінило на нові виключно “на папері”.

Як це було насправді, тепер з’ясовуватимуть правоохоронці.

Нагадаємо, що рік тому на іншому каховському КП “Комунальне транспортне підприємство” виявили неправомірні витрати щонайменше на 3,2 млн грн. За всіма договорами на цю суму не складались належним чином акти виконаних робіт, а самі гроші отримували виключно наближені до тодішнього міського голови Андрія Дяченка люди. Такі дані виявила комісія з перевірки фінансової діяльності комунального підприємства.

Олег БАТУРІН.