Збитки довкіллю Херсонщини через російську агресію перевищують 266 мільярдів гривень

1 месяц назад 0

Херсонщина – четвертий регіон по Україні за розміром збитків, завданих довкіллю через російську агресію. Вони становлять понад 266 мільйонів гривень.

Про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець, зазначає .

“Понад рік тому Херсонщина взяла на себе удар найбільшої екологічної та гуманітарної катастрофи в Європі з часів Другої світової війни – підриву Каховської ГЕС” , – йдеться в повідомленні.

Окрім цього, Стрілець зазначив, що деокупована площа лісів Херсонщини становить 40 тисяч гектарів. Проте вони не доступні для господарювання, адже 98% з них заміновані, 50% були затоплені під час підриву російськими окупантами Каховського водосховища.

За його словами, на нараді обговорили можливість удосконалення методик з обрахунку збитків довкіллю із застосуванням аерокосмічної зйомки. Міністр додав, що завдяки цьому інструменту можливо буде моніторити окуповані території. 

  • Прямі збитки, заподіяні сільському господарству Херсонщини через втрати ґрунтів внаслідок війни становлять понад 38 мільярдів гривень.
  • У коментарі “Вгору” професор Івана Мойсієнка розповів, що на якість ґрунтів Херсонщини вплинула війна. Кожен вибух – це хімічне забруднення. Тому, якщо вибухів дуже багато, то ці ґрунти вже не можна використовувати в сільському господарстві без очищення.