Здійснює «правосуддя» за законодавством рф – підозрюється Голова суду з Херсонщини

1 неделя назад 0

За підписом заступника Генерального прокурора голові Генічеського районного суду заочно повідомлено про підозру у державній зраді та добровільному зайнятті посади у незаконних судових органах (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України). 

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

За даними слідства, 43-річна підозрювана у липні 2022 року свідомо пішла на співпрацю із ворогом. Використовуючи службове становище, через месенджер передала російському куратору дані стосовно представників поліції, ТЦК СП – громадян України, які проживали на окупованій території та мали стійку проукраїнську позицію.  А також анкетні дані співробітників суду, який очолювала. 

У липні 2023 року жінка зайняла посаду так званої «судді» у самопроголошеному «Геническом районном суде Херсонской области». На цій посаді сприяла функціонуванню псевдооргану, розглядала судові справи за законодавством рф, а також виконувала інші функції, що були доручені їй представниками незаконної влади.

Досудове розслідування здійснюється ТУ ДБР, розташованого у місті Мелітополі. Оперативний супровід — УСБ України в Миколаївській та Тернопільський областях. Процесуальне керівництво – Херсонська обласна прокуратура. Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.