ЗСУ не дали військам РФ провести атаку на Херсонщині

2 года назад 0

Російські війська намагалися просунутися в районі Брускинського на Херсонщині, щоб провести атаку в напрямку Білогірки. ЗСУ двома вогневими ударами по скупченню військ РФ зупинили висування ротної тактичної групи. Про це речник оперативного командування "Південь" Владислав Назаров у підсумковому зведенні за 28 липня.

За його словами, авіація ЗСУ завдала сім ударів по противнику: чотири — по опорних пунктах та три по зосередженню ворожої сили та техніки.

Також Назаров повідомив, що ракетно-артилерійські підрозділи Південного оперативного командування знищили 4 склади боєприпасів у Генічеському, Херсонському, Каховському та Бериславському районах.

Натомість війська РФ вночі парою ударних гелікоптерів Ка-2 атакували звільнену Андріївку, без втрат. Зранку війська РФ випустили 15 снарядів з «Урагану» по селищу Шестірня Бериславського району Херсонської області, внаслідок чого загинув місцевий житель, поранення отримали двоє. Протягом дня російська бойова авіація 9 разів атакувала позиції ЗСУ, в тому числі поблизу Потьомкиного та Ольгиного, втрат не завдала.

Що відомо:

  • 27 липня на Херсонщині підрозділи ЗСУ  п'ять опорних пунктів і два склади боєприпасів російських військ.
  • 28 липня Українські воїни штурм у напрямку Брускинське – Білогірка. Військові РФ зазнали втрат та відійшли.