ЗСУ взяли «Уфу»: на Херсонщині затрофеїли танк окупантів

2 года назад 0

Трофеїв мало не буває: на півдні українські захисники захопили ще один російський танк Т-62 з красномовним позивним "Уфа".
Відеокадрами з трофейною машиною  проєкт Ukraine Weapons Tracker, який співрпрацює з західними дослідницькими ініціативами Calibre Obscura та Armory Bazaar й займається відстеженням військової техніки.
Повідомляється, що російський танк Т-62М №734 "Уфа" був захоплений у Херсонській області. Цікаво, що для його буксирування бійці ЗСУ використали ще один трофейний Т-62, узятий у полон раніше на цьому ж напрямку.
Т-62 – радянський середній танк. Це перший у світі танк із гладкоствольною гарматою у виробництві, який був узятий на озброєння в СРСР у 1962 році й виготовлявся до 1975 року. До 2018 року здебільшого ці танки були законсервовані й перебували на базах зберігання.
У травні 2022 року кількадесят Т-62М та Т-62МВ було перекинуто до кордону з Україною а згодом, і в Україну. Ними, як повідомлялося, доукомплектовували танковий полк резерву на базі 150-ї мотострілецької дивізії 8-ї загальновійськової армії рф.
У коментарях дописувачі зазначають, що подібний "металобрухт" придатний хіба що для буксирувальних робіт.
Нагадаємо, Служба безпеки України провела операцію зі знищення групи диверсантів з так званої приватної військової компанії "Вагнер" у Харківській області. Процес ліквідації диверсантів був записаний на камеру.