ЗСУ за добу знищили на півдні 18 гаубиць військ РФ

2 года назад 0

У Бериславському та Каховському районах Херсонської області авіатори ЗСУ завдали сім ударів по місцях скупчення, опорних пунктах, розташуваннях сил ППО військ РФ. Підтверджено знищення 18 великокаліберних гаубиць "Мста-Б" і "Мста-С".

Про це  речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

За його словами, російські війська обороняються, намагаються зірвати наступ ЗСУ, обстрілюють з мінометів, РСЗВ та ствольної артилерії всю лінію зіткнення, прилеглі населені пункти.

"Вони тричі намагались штурмувати позиції ЗСУ, з втратами відступили. Підрозділи Сил оборони продовжили відбивати атаки і прицільно знищувати резерви російських сил", — розповів Назаров.

Також він повідомив, що ракетно-артилерійські підрозділи виконали 347 вогневих завдань і знищили 105 військовослужбовців РФ, вісім танків, 18 великокаліберних гаубиць "Мста-С" та "Мста-Б", самохідну гармату Піон", ще одну гармату-гаубицю 152-го калібру, чотири міномети, 15 одиниць автобронетехніки, три склади з боєприпасами у Бериславському та Баштанському районах.

"Ще є значне ушкодження ще шести одиниць техніки: танків, бойової броньованої машини, гаубиці та станції радіоелектронної боротьби", — сказав речник командування.

  • Збройні сили Україні звільнили від російських військових понад 400 квадратних кілометрів Херсонської області і просуваються далі.
  • Росія нині стоїть перед дилемою: відвести бойові сили на Херсонщині за Дніпро чи залишатися і захищатися — британська розвідка.
  • З арсеналів зберігання ракет та боєприпасів у Білорусі РФ відправила майже 30 вагонів на Херсонський та Донецький напрямки.