Графолог Любов Остролуцька поділилась мистецтвом читати людину по почерку

6 лет назад 0

1875 року французький настоятель чоловічого монастиря Жан Іполіт Мішонер вперше вжив термін "графологія", наука, яка вивчає почерк. Називають 7 основних характеристик почерку, за якими можна створити портрет людини: розмір букв, їхній нахил і форма, напрямок почерку, інтенсивність натиску, характер написання слів та загальна оцінка почерку.

Gazeta.ua поспілкувалася з графологом Любов'ю Остролуцькою про те, що можна дізнатися про людину через почерк.

Чи правда, що від характеру та стилю життя людини залежить почерк?

Так. Будь-які зміни в особі одразу видно з почерку, навіть настрій.

Як може стиль життя й характер на ньому відбиватися? Наведіть приклади.

У холериків кружечки різних діаметрів розкидані по всьому аркушу паперу, гачечки не виходять. Вони довго не можуть сидіти, а почерк "танцює". У спокійної врівноваженої людини почерк рівний, літери приблизно однакового розміру. Якщо ж почерк "танцює", це свідчить про те, що особа або має багато захоплень, або неврівноважена. У неконфліктних людей, які уникають напруження, не люблять сваритися, у почерку переважають дугові та петлеві елементи, тобто гострих кутів немає.

Що говорить про людину її підпис? Які риси можна по ньому спостерігати?

Людина, що підписується повними ініціалами, як правило, відкрита, впевнена в собі, знає, чого хоче від життя, і нічого не приховує, крім того, такі люди завжди доводять розпочату справу до кінця. Якщо в підписі багато кутастих елементів, які не характерні для вашого почерку, то це означає, що ви чимось незадоволені.Якщо ж літери стрибають по паперу — це свідчить про нестабільність. Рішучі люди мають чіткий підпис. Якщо людина намагається втулити якнайбільше в одному рядку, то вона або дуже обмежена в ресурсах (їй бракує паперу), або скупа.

Розкажіть детально, у яких людей більш гострі літери, в яких округлі?

Власник округлих букв готовий до діалогу. З ним можна домовлятися, обговорювати нові проекти. Він відмінно працює в колективі, проявляє ініціативу. Незграбні форми говорять про змагальний дух людини, вона не готова йти на компроміс, звикла займати лідируючі позиції.

Коли люди вставляють деякі друковані літери між письмовими?

Поєднання двох видів букв позитивно характеризує людину. Це тактовна особистість, з гарним смаком, в міру гостинна і вміє зачаровувати оточуючих.

Про що каже розмашистий почерк, крупні літери, дуже дрібні? А якщо нагнуті не у правий бік, а в лівий?

Розмашистий почерк свідчить про комунікабельність людини, він наділений умінням легко вступати в контакт і знаходити спільну мову з незнайомцями. Дрібні літери кажуть, що перед вами потайна і затиснута особа. Каліграфічне написання притаманне людям акуратним, обов'язковим. Вони готові старанно виконувати будь-які доручення, але не в змозі приймати самостійні рішення. Власники нерозбірливого почерку знервовані, безтурботні і енергійні особи. Якщо при написанні букви рвуться вгору, значить людина по життю оптиміст. Якщо почерк зісковзує з рядка вниз, значить, ви маєте справу з песимістом. Наповзаючі одна на одну букви притаманні економній особистості.За цим критерієм фахівці виділяють два різновиди людей: ті, хто робить дуже сильний нахил літер і ті, хто пише відносно рівно. При цьому слабкий нахил тексту в лівий бік є ознакою сильних індивідуалістів, для яких особисті інтереси завжди будуть головнішими від громадських. Якщо ж ви помітили, що текст написаний з невеликим нахилом у правий бік, це свідчить про виваженість та стабільність характеру. Такі автори завжди відкриті для нових знайомств і спілкування, проте вони схильні до частої зміни настрою. Помітний нахил літер характеризує самодостатніх і незалежних осіб, які мають і обстоюють свою точку зору. Така ознака свідчить про наполегливість і цілеспрямованість людини, її максималізм, який виражається в бажанні процвітати в житті. Крім цього такі люди ревниві і запальні.

Почерк змінюється протягом життя? Чому? За підписом можна щось сказати про характер людини?

Всі дрібні зміни в психологічній, особистій сфері людини відбиваються на почерку несвідомо. Людина пише не замислючись, що її по почерку може прочитати графолог і розказати про її спосіб життя, настрій та емоції.

Де найбільше використовують знання з графології?

У галузі служби безпеки, НR, профорієнтації, психології, криміналістиці, медицині.