Через руйнування Каховської ГЕС вважаються зниклими безвісти 39 людей на правобережжі Херсонщини

8 месяцев назад 0

На сьогодні встановлено, що внаслідок теракту росіян на Каховській ГЕС загинули 32 людини, постраждали – 28. Місце перебування ще 39 людей не встановлено. Ці дані не враховують ймовірні жертви на лівобережжі.

Про це на брифінгу у Military Media Center повідомив представник Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України майор Владислав Дудар.

Кількість загиблих унаслідок терористичного акту з підривом греблі Каховської ГЕС може бути значно більшою через відсутність перевірених даних з окупованих Росією територій, ідеться в дописі.

«Понад 68% затопленої території – це окупована територія, і скільки там загинуло людей – невідомо. Є певна інформація, що багато (загинули), бо Росія не займалася евакуацією населення», – сказав Владислав Дудар.

Нагадаємо, ліквідація наслідків підриву Каховської ГЕС завершилася 30 серпня. Спалахів холери вдалося уникнути. Головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін говорить, що після руйнування дамби 6 червня постраждало 180 населених пунктів Херсонської, Дніпропетровської та Миколаївської областей, у яких проживало майже 900 тисяч населення.