«Для сумлінних будівельників Херсонщини ми партнери», — херсонські фіскали

6 лет назад 0

Саме таку думку висловив начальник Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим під час проведення ділової зустрічі з керівниками та головними бухгалтерами провідних будівельних компаній м. Херсона з питань детінізації трудових відносин та збільшення податкових надходжень від будівельної галузі на Херсонщині, яка відбулася сьогодні у прес-центрі фіскального відомства. Про це повідомляє прес-служба ДФС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі.

У форматі практичного діалогу фіскали області розповіли про заплановані з 5 жовтня 2018 року комплексні заходи, направлені на детінізацію зайнятості та доходів населення. Зокрема, у сфері будівництва мова йшла про чітке дотримання законодавчо встановленого розміру заробітної плати — 3723 грн., яка є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників. Для порівняння середня заробітна плата у галузі будівництва по Україні в поточному році складає 7408 грн., по Херсонській області нарахування в середньому склали 5749 гривень.

Також учасники заходу отримали детальну інформацію про їх обов’язок принципового відбору контрагентів — підрядників для ведення господарської діяльності відповідно вимог діючого податкового законодавства, ймовірні ризики суб’єктів господарювання та їх контрагентів для включення до плану — графіку планових перевірок, умови отримання бюджетного відшкодування ПДВ та багато іншої важливої інформації.

Представники запрошених суб’єктів господарювання одностайно зазначили на доцільності проведення таких зустрічей з керівним складом фіскального відомства, які допомагають вчасно виявляти й аналізувати можливі порушення податкового законодавства, спільно обговорювати проблемні аспекти діяльності платників та знаходити шляхи їх вирішення у конструктивному діалозі.