До «100 фото України» від Ukraїner увійшли світлини з Херсона»/>

4 месяца назад 0

До «100 фото України» від Ukraїner увійшли світлини з Херсона після затоплення через підрив російськими окупантами Каховської ГЕС.

Про це йдеться на сторінці спільноти.

На першому фото зображена затоплена Корабельна площа 7 червня 2023 року, автор світлини Юрій Стефаняк.

Фото зі сторінки Ukraїner

На другій – дівчинка, жителька Херсона, яка дивиться на вулицю міста, затоплену внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС. Зазначається, що фотограф Віталій Побережний зробив світлину 10 червня.

Фото зі сторінки Ukraїner

“100 фото України — великий підсумковий матеріал, який Ukraїner традиційно готує наприкінці кожного року з 2017. Це найбільш яскраві й показові світлини, які команда спільноти зробила протягом останніх 12 місяців, йдеться в повідомленні.

Медіаплатформа “Вгору” робила фоторепортажі про евакуацію людей із мікрорайону Корабел (Острів) міста Херсона. Цілодобово рятувальники, поліціянти, волонтери та просто мешканці Херсона допомагали вивозити людей, які опинилися в пастці через затоплення.

Ліквідація наслідків підриву Каховської ГЕС завершилася 30 серпня. Постраждало 180 населених пунктів Херсонської, Дніпропетровської та Миколаївської областей, у яких проживало майже 900 тисяч населення. Відомо, що російська окупаційна влада на захопленій території Херсонщини значно та навмисно занизила кількість жертв підриву Каховської ГЕС.

Військові РФ підірвали Каховську ГЕС 6 червня 2023 року. ООН оцінювало, що Україна зазнала збитків на суму майже $14 мільярдів через руйнування греблі Каховської ГЕС.