Евакуйовані родини повертаються до Комишан, – староста

6 месяцев назад 0

Попри заборону на в’їзд, деякі родини з дітьми повертаються до своїх домівок у Комишанах. Про це журналістам “Вгору” розповіла староста Комишан Катерина Рогова. 

За словами Катерини Рогової, люди неохоче виїжджають із села, переховують дітей, а деякі з тих, хто виїхав, повертаються. Тому вона звернулася до районної поліції з проханням посилити контроль при в’їзді до села.

Учора повернулися три родини з дітками. Одна виїжджала сама, а дві евакуйовані родини перебували в санаторії в Яремчі, – розповідає Катерина

За її словами, у санаторії люди пробули буквально два тижні. Вони скаржаться на погані умови й холод. Захворіли до того, як у закладі увімкнули опалення. А інша родина, яка теж повернулася, аргументує це тим, що їм вдома краще. 

За словами старости, деякі родини дуже налаштовані проти евакуації. Вони навіть звернулися до адвокатів, щоб відстояти своє право залишатися у власних оселях.  

Катерина зазначила, що в Комишанах із медперсоналу є лише сімейний лікар і місцеві мешканці їздять по медичну допомогу до міста, ще більше наражаючись на небезпеку. За приклад наводить трагедію 13.11.23, коли сім’я з двомісячною дитиною потрапила під обстріл, повертаючись із медогляду.

Як повідомила староста, у Комишанах досі залишається 104 дитини й 51 дитина в Приозерному. 

Більше про евакуацію родин із дітьми читайте в матеріалі.