Херсонську поліцію відтепер можна повідомити про правопорушення у месенджері Telegram

4 года назад 0

Відучора «Ситуаційний центр» поліції Херсонської області можна повідомити про надзвичайну подію чи пригоду, яка вимагає негайного реагування, скинувши повідомлення у месенджері Telegram. Проект створений та діє задля налагодження ефективної комунікації між населенням та поліцією. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

«Таким нововведенням поліція Херсонщини ще на один крок стала ближче до населення. Інформація, яка буде надходити в групу мобільного додатку, опрацьовуватиметься так само, як і повідомлення, що надходять на лінію «102». На місце надзвичайної події для негайного реагування направлятиметься найближчий екіпаж поліції. Це дасть змогу поліцейським оперативніше відпрацьовувати повідомлення громадян», — розповідає начальник Управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування обласної поліції Руслан Кутасов.

Черговий співробітник поліції постійно моніторить чат та визначає кваліфікацію: належить отримана інформація до компетенції поліції чи її слід переадресувати для прийняття рішення до іншого відомства. Якщо питання стосується компетенції поліції, то відповідно до вимог законодавства, кожне звернення фіксується в журналі Єдиного обліку. Повідомлення реєструється, йому присвоюється індивідуальний номер і воно відпрацьовується так само, якби людина зателефонувала на лінію «102».

Аби приєднатись до групи «Безпечне місто», необхідно завантажити у смартфон мобільний меседжер Telegram, після чого обрати посилання https://t.me/kherson_bezpeka. Зробимо наше місто безпечнішим разом!