Фахова комісія рекомендувала до друку книги херсонських авторів у наступному році

6 лет назад 0

В обласній державній адміністрації відбулося засідання робочої групи з питань сприяння розвитку книговидання та книгорозповсюдження в області, на якій було розглянуто заявки місцевих авторів щодо друку їх книг за кошти обласного бюджету. Друк зазначених книг передбачено Програмою розвитку інформаційного простору Херсонської області на 2017 — 2020 роки, в якій є захід зі сприяння збільшенню випуску україномовних видань шляхом заохочення місцевих видавництв та видавничих організацій області до випуску наукової, технічної, суспільно-політичної, історичної, художньої літератури, соціально значущих видань місцевих авторів.

Члени робочої групи, серед яких представники Департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики ОДА, управління освіти, науки та молоді ОДА, управління культури ОДА, науковці з херсонських вишів, місцевих видавців та книгорозповсюджувачів заслухали презентації авторами своїх творів, ознайомилися з ними та рекомендували до друку в наступному році такі:

Таїсії Щерби – «Світло духовності у слові та скульптурі», «Квітковий дивосвіт».

Анатолія Кушка – «Веселий калейдоскоп».

Марченка Леоніда – «Дивосвіт у прапорі».

Лілії Кулікової – «Світова культура в шедеврах живопису. Епоха античності».

Людмили Степаненко – «На часі».

Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова – «Спортивна гордість Херсонщини».

Навчально-естетичного комплексу «Художня школа» м. Херсона та ГО «Центр розвитку особистості «Берегиня» – етнічний календар.

Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені О.Гончара – «Бібліографічний каталог місцевих видань».

Як зазначила заступник голови робочої групи – директор Департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики ОДА Ольга Савенко:

«Ми робимо дуже важливу роботу – сприяємо виданню української книги, популяризації місцевих авторів і цим в умовах сьогоднішньої інформаційної війни доводимо, що ми не якась там фейкова Новоросія, а історичний регіон України зі своєю традицією книгодрукування та сучасними україномовними авторами. Хочеться, щоб важливість цих заходів розуміли усі жителі Херсонщини та їх обранці. Незважаючи на брак фінансування на ці заходи у цьому році робоча група продовжує працювати і формує замовлення для друку на наступний рік».

Прес-служба Херсонської ОДА