Гауляйтер Сальдо визнав, що ЗСУ закріпилися на лівобережжі Херсонщини

6 месяцев назад 0

Гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо опублікував допис, у якому прокоментував присутність українських військових на лівобережжі Херсонщини біля Кринків.

Він заявляє, що на лівобережжі Херсонської області українські сили нібито втратили не менше ніж “півтора-два” батальйони й що українські військові начебто заблоковані в Кринках, адже російські війська підтягнули туди додаткові сили. 

Сальдо стверджує, що за останні два-три дні загальні втрати ЗСУ на лівобережжі становили начебто близько сотні бійців. Загалом на всій ділянці лівого берега від Антонівського залізничного мосту до Кринків перебуває нібито близько півтори роти українських військових, переважно, дрібними групами.

Також гауляйтер заявляє, що нібито за даними розвідки, за своїми початковими планами, до 1 листопада українське командування планувало звільнити Олешки, до 15 листопада – Нову Каховку, до 1 грудня – Чаплинку, до 15 грудня – Генічеськ.

Водночас Інститут вивчення війни (ISW) продовжує оцінювати, що українські сили проводять масштабніші, ніж зазвичай, наземні операції на лівобережжі Херсонщини із середини жовтня 2023 року. А 14 листопада російські джерела заявили, що українські війська намагалися розширити зону контролю поблизу Кринків на Херсонщині.

Американські аналітики з посиланням на дані російської сторони 12 листопада писали, що українські сили перекинули додатковий особовий склад у район Кринків. А геолокаційні кадри від 12 листопада показують, що вони незначно просунулися далі до Кринків. Російські блогери продовжували стверджувати, що російські війська не змогли відтіснити українські війська від Кринків і що ЗСУ ведуть наступальні операції біля Пойми, Піщанівки й Підстепного.

В Офісі Президента України теж підтвердили, що ЗСУ захопили плацдарм на лівобережжі Херсонщини.

Нагадаємо, російські держагентства “РИА Новости” й ТАСС повідомляли, що в Міноборони РФ вирішили перекинути війська “на більш вигідні позиції на схід від Дніпра” на Херсонщині. Згодом ТАСС “анулював” ці заяви, бо їх нібито опублікували випадково.