Газета «Наддніпрянська правда» святкує сторічний ювілей

6 лет назад 0

Цього року громадсько-політичній газеті Херсонщини «Наддніпрянська правда» виконується сто років. З цієї нагоди ветерани-журналісти виступили з ініціативою провести урочисту зустріч у Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Гончара, аби привітати з ювілеєм один одного й колег, з якими пощастило співпрацювати у виданні. Така зустріч відбулася 20 грудня і зібрала навколо визначної дати громадськість, журналістів і громадських діячів Херсонщини. «Наддніпрянська правда», або як її називають самі творці видання «Наддніпряночка», народилася в буремні роки Української революції.

І хоча в архіві не збереглося першого номера газети, ми достеменно знаємо, що це був 1917 рік. 

Газета відігравала велику роль в історії Херсонщини, була літописцем усіх подій її розвитку. Вона стала колискою журналістських кадрів для багатьох сучасних ЗМІ області. В команді її тодішнього редактора Івана Гайдая працювали найкращі талановиті журналісти області.

Авторитет газети був високим. Її читали у всіх районах області, їй довіряли, на неї сподівалися. Невипадково у 1967 році газету було нагороджено орденом «Знак Пошани», а в 1977 — Почесною Грамотою Президії Верховної Ради УРСР.

Херсонська ОДА