Херсонці зібрали Збройним силам України 85 мільйонів гривень

5 лет назад 0

З початку 2019 року на підтримку українських військових херсонці сплатили до бюджету 85,1 млн. грн. військового збору з приростом до минулорічних надходжень на 10,7 млн. гривень. Про це повідомляє Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Більшу половину або 65 відс. надходжень внесли платники Херсонського управління, які перерахували для української армії 55,4 млн. гривень. Суб’єкти господарювання Новокаховського та Генічеського управлінь зібрали до бюджету на підтримку обороноздатності країни по 15,2 млн. грн. та 6,8 млн. грн. відповідно. Підприємці Бериславського та Великолепетиського управлінь перерахували на потреби Збройних сил України 5 млн. грн. та 2,7 млн. гривень.

Нагадаємо: військовий збір запроваджено з серпня 2014 року, ставка складає 1,5 відс. від об’єкта оподаткування. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування військового збору до бюджету є роботодавці, що нараховують доходи у вигляді заробітної плати та інших доходів на користь платників податків.