Херсонська обласна рада ініціює перелік безкоштовних медичних обстежень

7 лет назад 0

За час дії програми Управлінням було встановлено повільне використання коштів, виділених з обласного бюджету на безкоштовні аналізи. А деякі медичні заклади взагалі не використали кошти у зв’язку з проведенням тендерних процедур. Так, станом на 1 травня 2017 року використано лише 1918,0 тис. грн (1338,2 тис. грн у грудні-січні (100% до плану) та 579,8 тис. грн у лютому-квітні (11,3 % до плану)). Залишок коштів складає 4527,2 тис. гривень.

У зв’язку з цим, з метою ефективного використання коштів, виділених на безкоштовну первинну діагностику, Херсонською обласною радою було проведено наради з Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації та головними лікарями обласних лікувально-профілактичних закладів, за результатами яких вирішено розширити перелік медичних обстежень.

Читайте також: "Херсонка в шоке: "Записали на бесплатное УЗИ на …март 2018-го!"

До переліку безкоштовних аналізів запропоновано додати: біохімічний аналіз крові, аналіз крові на вірусні гепатити, електрокардіографія, мамографія молочних залоз та МСКТ з контрастом.

Після остаточного узгодження Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації вищезазначеного переліку можливо буде скористатися новими безкоштовними послугами.

Нагадуємо, у рамках програми мешканці міста та області мають можливість безкоштовно здати загальний аналіз крові та аналіз крові на цукор, аналіз сечі, а також пройти рентгенографічне обстеження грудної клітини та ультразвукову діагностику (дослідження органів черевної порожнини, сечового міхура, малого тазу (жінки – трансабдомінальним методом), простати (чоловіки).

Безкоштовна діагностика діє лише ЗА НАПРАВЛЕННЯМ ЛІКАРЯ!