Херсонська обласна рада погодила нові програми та внесла зміни до існуючих

4 года назад 0

Херсонська обласна рада продовжує активну роботу, направлену на вирішення нагальних проблем у різних сферах життєдіяльності та на розвиток регіону. Під час сьогоднішнього пленарного засідання чергової сесії було прийнято ряд важливих рішень у різних напрямках.

Так, депутати погодили програму розвитку рибного господарства на 2020-2022 роки. Її головна мета – забезпечення сталого розвитку рибного господарства, збереження та збільшення запасів промислових видів риб, впровадження комплексних заходів з підвищення продуктивності водойм та виведення рибної галузі “з тіні”. Основними цілями програми є вжиття заходів щодо створення в області потужної рибної індустрії для забезпечення нормальної життєдіяльності населення, з урахуванням його потреб у якісних рибопродуктах, екологізація галузі рибного господарства, збільшення обсягів виробництва продукції з високою доданою вартістю, попередження виникнення і боротьба з незаконним, непідзвітним і неконтрольованим рибальством. Загальний обсяг фінансування програми складає 18150 тис. гривень, у тому числі кошти обласного бюджету в сумі 2650 тис. гривень.

Крім того, обласна рада затвердила звіт про виконання обласного бюджету за 2019 рік, звіт про виконання обласного бюджету за І квартал 2020 року, внесла зміни до бюджету та до деяких обласних програм – програми розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров’я Херсонської обласної ради на 2020 – 2021 роки; програми запобігання виникненню та ліквідації надзвичайних ситуацій (аварій) і оперативного реагування на них у Херсонській області на 2016 – 2020 роки, програми соціального захисту людей похилого віку, осіб з інвалідністю, підтримки сім’ї, утвердження гендерної рівності та протидії торгівлі людьми на 2020 – 2024 роки тощо.

Також облрада прийняла рішення про переліки першочергових природоохоронних заходів на 2020 рік, що фінансуються з обласного Фонду охорони навколишнього середовища.