Херсонські актори театру повернулись з Португалії

7 лет назад 0

По запрошенню театру СТВ (TeatroCircodeBraga) у квітні група акторів Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша побувала на гастролях у Португалії з виставою «Обережно – жінки» за п’єсою Андрія Курейчика.

Актори зустрілись із глядачами у місті Брага, Барселуші та Порто. Три дні овацій від глядачів та друзів української діаспори та незабутні мандрівки Європою залишили найкращі емоції у пам'яті херсонських діячів культури і мистецтв.

У місті Брага на виставу завітали поважні гості – Надзвичайний і Повноважний Посол України в Португалії Інна Огнівець та представники Українського Консульства у Португалії (м. Порто) на чолі із консулом-керівником Анатолієм Ковалем. Трупа театру у свою чергу відвідала Українське Консульство у м. Порто, де відбулася тепла зустріч із представниками Консульства.

Гарний прийом, екскурсії історичними містами, враження від  Атлантичного океану, та святкова літургія у вербну неділю у древньому кафедральному соборі (sè Catedral de Braga).

Гастролі пройшли з великим успіхом. Сьогодні актори вже мають запрошення на наступний рік від друзів знову відвідати Португалію, але вже з більшою кількістю міст та візитом до столиці Лісабон, — йдеться у повідомленні прес-служби театру.