Херсонські фіскали розглянули 764 листи громадян

6 лет назад 0

За інформацією управління обслуговування платників Головного управління ДФС у Херсонській області, торік до відомства надійшло 764 письмових звернення громадян. Це на 356 листів більше, ніж у 2016 році.

Найбільше (51%) письмових звернень платники та громадяни надіслали безпосередньо до Головного управління області. Ще 376 листів розглянули підпорядковані об’єднані державні податкові інспекції ГУ ДФС у Херсонській області.

Найчастіше громадяни цікавилися проведенням контрольно-перевірочної роботи – 329 листів або 49,6% та інформували про ухилення від сплати податків – 266 звернень або 40 відсотків.

Із загальної кількості звернень депутати усіх рівнів надіслали 23 письмових звернення проти 19 – у 2016 році. Це складає 3 відс. від загальної кількості листів. Усі відповіді надано в передбачені законодавством терміни.

За минулий рік керівники територіальних органів фіскальної служби області провели 524 особистих прийомів громадян. На таких зустрічах жителі Херсонщини цікавилися особливостями плати за землю (17%), податку на доходи фізичних осіб (12%), реєстрацією та обліком платежів (11%).

Своєчасні та ґрунтовні відповіді залишаються важливою складовою у наданні якісних сервісних послуг платникам податків територіальними органами ДФС. Адже важливо є не тільки розглянути заяви та задовольнити законні права та інтереси громадян, але й встановити основні причини, які їх викликають.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області