Як херсонцям перейти на автономну систему опалення

6 лет назад 0

На дворі лише початок серпня, а херсонці вже починають думати про наступний опалювальний період. Одним з головних питань є відмова мешканців квартир від централізованого опалення. Нагадаємо, що обладміністрація планувала переведення центру Херсона автономні системи. Як же здійснюється перехід та які основні вимоги? Про це ми запитали у в.о. директора МКП «Херсонтеплоенерго» Борис Бурман.

«Основною вимогою для встановлення автономного опалення є узгоджене рішення всіх мешканців будинку перейти на дану систему теплопостачання. Окремі ж квартири можуть отримати необхідний дозвіл лише через суд, але в таких випадках порушується система теплоподачі та в будинку можуть бути перебої з отриманням тепла»,- говорить Борис Бурман.

При централізованому опалені будинки отримують тепло статично, а при автономній системі самі ж мешканці регулюють теплоподачу як їм необхідно.

Також у підприємстві додали, що після отримання необхідного дозволу мешканці повинні власним коштом встановити систему автономного теплозабезпечення та пройти необхідну перевірку, яка здійснюється компанією відповідальною за теплопостачання. Тоді будинок повністю "відрізається" від централізованого теплопостачання.

Автор: Антон Костюк