ISW: армія РФ готується розпочати новий наступ найближчими тижнями»/>

4 месяца назад 0

Російські війська готуються розпочати новий наступ найближчими тижнями, коли на сході та півдні України замерзне ґрунт. 

Про це в новому звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), спираючись на дані з російських джерел.

Як ідеться у звіті, російський літературознавець та альтернативний історик Сергій Переслєгін заявив 12 січня, що російські війська розпочнуть широкомасштабний наступ на Україну десь між 12 січня та 2 лютого, коли замерзне земля, і, ймовірно, як українські війська “виснажаться” оборонятися на лівобережжі Херсонщини та в Авдіївці.

Водночас Переслєгін висловив занепокоєння, що в Росії недостатньо живої сили для широкомасштабного наступу. 

Інший російський військовий оглядач заявив 14 січня, що кількість російських військових на лінії фронту дозволяє проводити локальні тактичні маневри, але навряд чи значущі прориви, пишуть американські аналітики.

Раніше в ISW писали, що низькі температури в Україні, ймовірно, стримують операції на фронті, але створять більш сприятливий рельєф для важкої техніки, оскільки земля замерзне в найближчі тижні.

У попередньому звіті Інституту вивчення війни йшлося, що російські військові збивають власні безпілотники, оскільки приймають їх за українські. Повідомлялося, що командування російського 17-го танкового полку впродовж останніх двох тижнів під Кринками намагається евакуювати пошкоджену російську бронетехніку.