Кількість евакуйованих із Херсонщини дітей збільшилась. Толоконніков про “обов’язкову евакуацію з примусом”

6 месяцев назад 0

Станом на 30 жовтня, за тиждень, тобто з початку оголошення “обов'язкової евакуації з примусом”, із 23 населених пунктів правобережжя Херсонщини вивезли понад 200 дітей.

Про це під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору” повідомив начальник управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков.

За його словами, “обов'язкова евакуація з примусом” полягає в тому, щоб змусити родича поїхати разом із дитиною.

“Тут мовиться про те, щоб примусити одного із батьків або всю сім'ю, якщо є згода, поїхати разом із дитиною в більш безпечне місце. Ніхто не забирає дітей у родини, не позбавляє батьківських прав”, – пояснив Толоконніков.

Також він розповів, що з Антонівки та Берислава за 30 жовтня евакуювали 60 дітей.

“Ми будемо надіятися, що найближчі два тижні ми вивеземо всіх максимально, хоча б 90 відсотків”, – сказав начальник управління внутрішньої та інформаційної політики.

За його інформацією безплатно можна проживати в селах Кіровоградської та Дніпропетровської областей.

“Якщо, звичайно, люди хочуть жити в Одесі або в районному центрі, то там дійсно важко знайти безплатну квартиру, треба винаймати, але там є робота”, – додав Олександр Толоконніков.

Раніше ми писали, що з Берислава поліція екстрено евакуювала 4 родини з дітьми. Рятували людей під обстрілами з мінометів і танку, коли на житлові квартали скидали боєприпаси з дронів.

Нагадуємо, що 23 жовтня відбулася нарада з віцепрем'єркою України Іриною Верещук, де ухвалили рішення про примусову евакуацію родин із дітьми з 23 населених пунктів Херсонщини.