Колихаєв звинуватив херсонський “Кристал” у договірних матчах

3 года назад 0

Питання фінансування футбольного клубу “Кристал” наразі розглядає виконавчий комітет. Як заявив начальник управління молоді та спорту Херсонської міськради Олексій Заболотний, в 2021 році потреба команди складає більше 13 млн гривень, однак в бюджеті на наступний рік закладено лише 5 мільйонів.

Ігор Колихаєв заявив, що розвивати “Кристал” необхідно за рахунок інвестицій. Він запропонував перетворили муніципальний клуб в акціонерне товариство та надав доручення керівнику комунального підприємства Сергію Шевцову почати пошуки спонсорів та проводити переговори.

Не обійшлося без скандальних заяв. Колихаєв звинуватив футболістів “Кристалу” у договірних матчах.

“Я буду дивитися, як ви граєте, й в якому стані знаходяться футболісти. Якщо вони грають в букмекерських конторах, тоді нехай гроші вкладають в свій клуб”, – заявив Колихаєв.

Директор “Кристалу” Сергій Шевцов звинувачення очільника міста спростував, заявивши, що клуб успішно йшов три роки до першої ліги, й за цей час не було приводів запідозрити команду у договірних матчах.

“В першій лізі склалася така ситуація, що ми виявилися неготовими. Одразу з’явилося купа бруду, купа критики”, – заявив Шевцов.

Варто нагадати, що херсонський “Кристал” опинявся в епіцентрі скандалу у 2018 році. Тоді керівництво МВС заявило про проведення спецоперації проти договірних матчів в українських футбольних лігах. Правоохоронці назвали 35 команд, по відношенню до яких велися слідчі дії. Серед них опинився й херсонський “Кристал”.

Адміністрація вже переформатованого в комунальне підприємство клубу тоді заявила, що жодних обшуків поліція не проводила, а про заяву МВС дізналися з преси. Тодішній прес-аташе Микола Комаренко зазначив, що правоохоронні органи могли мати на увазі “Кристал”, який перестав існувати у 2017 році.

Наразі ж херсонський футбольний клуб займає останню позицію в турнірній таблиці Першої ліги чемпіонату України, маючи в своєму активі 4 очки. “Кристал” програв 14 матчів з 16-ти проведених.