Комісія з питань управління об’єктами комунальної власності провела друге передсесійне засідання

5 лет назад 0

19 квітня в Херсонській обласній раді продовжилося засідання постійної комісії з питань управління об’єктами комунальної власності, у ході якого було розглянуто 6 питань.

Так, депутати заслухали аналіз, здійснений управлінням розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області виконавчого апарату, щодо ефективності використання бюджетних коштів на державні закупівлі у 2019 році хліба та хлібобулочних виробів комунальними закладами та установами Херсонської обласної ради.

Проведений аналіз свідчить про те, що чимало комунальних закладів та установ не дотримуються принципу максимальної економії ефективності використання бюджетних коштів. Враховуючи цей фактор, депутати прийняли рішення зобов’язати керівників вжити відповідні заходи у частині здійснення фінансово-господарської діяльності з дотриманням принципу ефективного та економного витрачання бюджетних коштів, зокрема на закупівлю продуктів харчування.

Керівник управління розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області виконавчого апарату Артур Овсепян відмітив, що більшість комунальних закладів вже повідомили про здійснення перегляду цінової політики в сторону зниження закупівельних цін. Таким чином, бюджет області зекономить більше 100 тис. грн. Аналогічний аналіз буде проведений і щодо ефективності використання бюджетних коштів на закупівлю м’яса і молочних продуктів.

Також у зв’язку із численними порушеннями керівником Херсонського психоневрологічного будинку-інтернату Борисом Шутіковом фінансово-господарської діяльності, внаслідок чого у 2018 році йому вже було оголошено три догани, депутати прийняли рішення рекомендувати на розгляд сесії Херсонської обласної ради питання про звільнення ним займаної посади.

Наостанок депутати одноголосно підтримали звернення міжфракційного об’єднання «Рівні можливості» Верховної Ради України щодо стану суспільно-політичної дискусії стосовно забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків в Україні, а також налагодження співпраці щодо реалізації політики рівності і недискримінації на місцях.