Компанія з орбіти нардепа від “Слуги народу” придбала Геройський солезавод за 45 мільйонів гривень

3 года назад 0

“З молотка” найближчим часом державний Геройський солезавод за 45 мільйонів гривень, при стартовій вартості трохи більше 6 млн гривень.

Набільшу ціна за держпідприємство запропонувала компанія ПП “ЛК-Агро”, яка входить до так званої групи підприємств, якими фактично володіє родина народного депутата від “Слуги народу” Олексія Ковальова, якого обрали до Верховної Ради по 186 округу.

Наразі очікується повідомлення про намір укласти договір купівлі. “ЛК-Агро” на початку жовтня “переїхала” з села Бехтери Голопристанського району до Миколаєва. Володіють нею депутат Голопристанської міськради від “Слуги народу” Володимир Трухан, який є бізнес-партнером Олексія Ковальова, та Леонід Луцюк – помічник народного депутата на громадських засадах. 

Сам же Ковальов був директором “ЛК-Агро” до свого обрання до Верховної Ради, а його мати вийшла із засновників підприємства наприкінці серпня цього року. Варто додати, що основним конкурентом переможця аукціону стала компанія ТОВ “Неонт ЛТД”, яка також входить до так званої “групи Ковальова” . Всього ж в торгах за Геройський солезавод боролися 9 фірм.