Мандатна комісія Херсонської обласної ради погодила внесення змін до Регламенту

5 лет назад 0

У Херсонській обласній раді відбулося засідання постійної комісії мандатної, з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, захисту прав і свобод людини, законності і правопорядку, боротьби з корупцією, з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою. Напередодні позачергової сесії депутати погодили проект рішення “Про внесення змін до Регламенту Херсонської обласної ради VII скликання”.

Так, Регламент вирішено доповнити розділом, який стосується особливостей діяльності ради в умовах запровадження надзвичайного або воєнного стану. Вказані зміни будуть регламентувати роботу депутатів та апарату в такий період та направлені на оперативне реагування Херсонської обласної ради на події в регіоні. Зміни стосуються лише позачергових сесій, які потрібно збирати терміново та на яких будуть розглядатися актуальні питання, які потребують невідкладного вирішення. Депутати сподіваються, що застосовувати нововведення не доведеться, проте обласна рада, яка є одним із органів, який несе відповідальність за добробут Херсонщини та України, повинна бути готова приймати рішення швидко.

Нагадаємо, 26 листопада в Україні було введено воєнний стан строком на 30 діб. Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер заявив про готовність терміново збирати засідання сесій та всіляко підтримувати всі звернення, що стосуватимуться обороноздатності України. Крім того, він акцентував увагу на тому, що комунальні заклади також повинні бути готовими до роботи.