Міський голова Нової Каховки подякував усім причетним до евакуації жителів Козацького та Веселого

2 года назад 0

Вчора, 28 лютого, завершився перший етап евакуації мешканців селищ Козацьке та Веселе, яких через “зелений коридор” доправили до Нової Каховки.

Про це редакції Online НК повідомив міський голова територіальної громади Володимир Коваленко.

Він зазначив, що всього сімома автобусами було вивезено близько 1000 осіб. Колону очолював автобус, яким керував перший заступник міського голови Олег Тарабака. Іншими автобусами керували секретар міської ради Дмитро Васильєв, керівник КП “Автоцентр” Олексій Овчаров з двома водіями підприємства та 3 бійці КП “Муніципальна охорона” на чолі з Олексієм Кондрацьким. Всього черз ГЕС було зроблено дві ходки.

Більшість евакуйованих забрали по домівках родичі і друзі, а 184 особи були розміщені в гуртожитках профтехосвіти:

Електротехнічний ліцей (керівник Олександра Карпенкова) – 118 осіб;
Приладобудівний фаховий коледж (керівник Лариса Глазунова) – 34 особи;
ДНЗ ПТУ №14 (керівник Ігор Сердюк) – 32 особи.
Організацією розміщення евакуйованих займалися радники міського голови Володимир Сироватка та Василь Акуленко.

Медичне забезпечення дорослого населення і дітей здійснювала Генеральний директор КНП “Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Нова Каховка” Олена Ходорковська.

В першу чергу усі розміщені в гуртожитках люди отримали вперше за 5 днів гаряче харчування.

Продуктами забезпечували: депутат обласної ради Едуард Репілевський (фірма АГРОБІЗНЕС), приватні підприємці – Артем Дишлевий – вода, продуктові набори, Бейтула Гюндюс (фірма “Ася”) – 13 мішків з хлібом, близько 300 хлібин, фермер Наталія Мокроус – м’ясо (див. фото), торгова мережа “ВАЦАК” – продукти, кондитерські вироби, БФ “Н.Каховка” (директор Сергій Пасенчук) – дитяче харчування.

– Якщо когось не згадав, прошу вибачення, дуже нервова ситація була і приходилось за короткий час вирішувати безліч організаційних питань. Але в особі саме цих любей я вдячний усім причетним до заходу, який ми маємо намір продовжити і сьогодні. Ваша допомога дуже важлива і вчасна. Ще раз велика подяка усій команді однодумців. Також вдячний своїм заступникам: Олегу Тарабаці, Леоніду Чурсинову, Віталію Кубатку та радникам: Володимиру Сироватці і Василю Акуленку. Без цих людей не можливо було б здійснити усе задумане. Дуже важка ноша лягла на наші плечі, але коли побачили дітей, що плакали над гарячою тарілкою супу, який вони отримали вперше за п’ять діб підземелля, зрозуміли, що це варто було робити.

Попереду ще багато роботи. Тримаймося!